...että "uusi" auto lähti mukaan. Siksi uusi lainausmerkeissä, että se on siis vanhempi kuin edellinen, mutta koska on pakettiauto ja neliveto, niin pitää hintansa paremmin kuin henkilöautot. Ja entinen jäi siis sinne. Päivähän siinä reissussa meni vaikka aamusta lähdettiin. Palatessa käytiin parissa kaupassa ja syömässä sekä käytettiin auto pesussa, aika on hyvä kulumaan. Mutta ihan kiva reissu, harvemmin on nykyisin missään kahdestaan käyty. Ja mies vaikutti olevan ihan tyytyväinen autoon, ei ole aamun jälkeen näkynyt, että hyvin näyttää ratissa viihtyvän...

Ensimmäinen kinkku on tälle joululle uunissa ja porkkanalaatikkoa varten puuro jäähtymässä ja lanttu- ja porkkanasose ostettuna (paljon helpompaa kuin tehdä tuoreista porkkanoista ja lantuista ja silti tulee ihan yhtä hyvää). Taatelikakkuun on myös taatelit kiehumassa ja kakkupohjiakin pitäis pari tehdä jos tänään ehdin. Ne tosin ehtii tehdä vielä myöhemminkin, on aika kuormitettu tuo uuni tänään. Taatelikakku on jo toinen vähälle aikaa, löysin lehdestä ohjeen ja kokeilin. Tuli niin hyvää, että pitää tehdä toinen eikä tämäkään  varmaan jouluun asti säily:) Maku paranee kun kakku saa "tekeytyä" pari päivää.

 

Taateli-suklaakakku

 

1 paketti kivettömiä taateleita

3dl vettä

1,5dl sokeria

200g voita tai margariinia

100g taloussuklaata

2 munaa

2tl leivinjauhetta

1rkl vanilliinisokeria

3,5dl vehnäjauhoja

 

Keitä taateleista, vedestä ja sokerista seos. Lisää rasva ja suklaa joukkoon, sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla 175asteessa tunnin verran. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

Kakku saa jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista, on aika kostea.