Nyt tuli sitten ne pakkaset vihdoin, heti paljon jouluisempi ilma:) Jouluvalotkin sain vihdon laitettua kuuseen, tosin nyt on niin hieno kuutamo, ettei ulkona paljon valoja tarvitse, vaikka aurinko ei montaa tuntia enää ylhäällä vuorokaudessa ole. Illalla jämähdin taas ikkunaan tuijottamaan ulos ja pakkohan se oli kamerakin kaivaa esille. Rakeisiahan kuvista tuli, mutta kyllä näistä saa varmaan selvän kuinka kirkas kuutamo oli.



Aamulla yhdeksän jälkeen näytti sitten tältä:


Koulussa on päästy pitkästä aikaa kunnon fakta-aineeseen, anatomiaan. Saa vähän aikaa olla rauhassa siltä pohtimiselta. Tosin aika vauhdikkaasti on tämä kurssi ohi, viisi päivää kaikkiaan. Saa nähdä kuinka paljon ehtii oppia kun paljon asiaa käydään lyhyellä aikavälillä. Mutta aika hyvin asiat jää päähän ja vaikka asiaa tulee tosi tiiviisti, niin silti oon jaksanu ihmeen hyvin kuunnella ja keskittyä. Paljon paremmin jää päähän mitä jotku kasvatusteoriat... Kai minä oon niin realisti ja faktaihminen:) Samalla selkenee vähän ne Housessa esiin tulevat jutut, ei ne käsikirjottajat ihan omasta päästään kaikkea keksi;) Latinaakin pitäis jonkin verran osata, mutta se on kyllä niin oudon oloista, onneksi siitä ei erikseen tule koetta. Tosin joitakin sanoja on sellaisia, joita on kyllä kuullut esim. sairauksien nimissä.

Joululahjoja on vielä useita mietinnässä... Kai sitä pitäis ens viikolla viimestään lähteä johonki vähän isompaan paikkaan lahjoja katselemaan, huomenna kun on se veronpalautuspäivä. Tosin tänä vuonna en ajatellut kovin mahdottomasti lahjoihin tuhlata ja palautuksistakin suurin osa menee säästöön. Miehen kanssakin vähän suunniteltiin, että jos lähdettäis joulun jälkeen johonkin kylpylään yöksi ja ostettais nyt vaan korkeintaan jotkut pienet joululahjat. Kun vielä päästäis sopimukseen minne lähdetään... ja milloin:) Mutta eiköhän se selviä.