Nyt on Joulu ja Uusi Vuosi vietetty, loppiainenkin on jo ohi ja kohta on loma ohi. Joulukuusi ja koristeet sai lähteä eilen, jouluvalot vielä jätin, mutta eiköhän nekin ensi viikolla pimene. Nyt on loma tuntunut jopa ihan lomalta, tosin flunssa on vähän varjostanut näitä viimeisiä päiviä. Mikäs loma se olisikaan jos ei sairastais ollenkaan... No onneksi nyt ei enää ole kuumetta, mutta poskiontelot on kyllä turvoksissa, tulehdusta ei kuulemma vielä ollut. Mitään sen isompaa kuin pakolliset hommat arjen pyörittämiseksi (ja jouluvalmistelut) en ole saanut aikaan, mutta eipä oikeastaan ollut tarkoituskaan. Loman ajaksi lupasinkin itselleni vain yhden asian, katson elokuvia. Ja niin myös tein.

Parhaimpia elokuvia taisi olla Kiss Kiss Bang Bang jonka katsoin kolmesti... Se onkin kyllä leffa jota katsoessa täytyy olla hereillä, että kaikki jutut aukeaa, mutta totinen elokuva se ei silti ollut vaan itseasiassa aika hauska. Ihan positiivinen yllätys oli Kunniattomat Paskiaiset joka vuokrattiin. Aika raaka, mutta silti hyvä. Kaverin ja hänen siskon kanssa katsottiin sitten Sinkkuelämää elokuva, ihan viihdyttävä oli sekin, blu-rayna kun vielä oli niin ihan hyvin jaksoi katsoa. Myös heräteostos Tropic Thunder yllätti iloisesti, kaheli komedia pieleen menevistä sotaelokuvan kuvauksista. Lisäksi Tom Cruise tekee leffassa hieman erilaisen roolin missä hänet on tottunut näkemään ;) Uusista leffoista katsottiin Knight And Day jossa Cruise on vähän tyypillisemmässä roolissa. Ihan katsottava oli, nopeakäänteinen elokuva ja jopa hauska. Vähän vanhempi Cruisen elokuva Minority Report oli sitten ihan täyttä "upotiaa", tosin ohjaajan nimen perusteella sitä osasi jo odottaakin, vaikka onhan Spielberg tehnyt ihan todelliseen elämäänkin pohjautuvia elokuvia. Robert Downey Jr:n elokuvia tuli katsottua myös jokunen. Kiss Kiss Bang Bangin ja Tropic Thunderin lisäksi katsoin Sherlock Holmesin jälleen kerran sekä The Soloist elokuvan, joka on aiempia rauhallisempi draama, mielestäni oli hyvä. Jamie Foxx teki hyvän suorituksen näytellessään skitsofreenikkoa, siinä tuli hyvin esille hoitamattoman skitsofrenian piirteet, ajatusten sekavuus, tavaroiden kerääminen, kuuloharhat ja oman ulkonäön ymmärtäminen tai siis se ettei omaa ulkonäköä oikein ymmärrä ym. Ja lisäksi elokuvan tarina on tosi, päähenkilöt ovat oikeasti olemassa. Katsomista odottaa vielä Queens, Kovat Korttelit, joka on myöskin draama. Sen taidan katsoa huomenna. Muutama muukin leffa tuli lisäksi katsottua, mm. Avatar, mutta ei niistä sen enempää.

Huomisen jälkeen taitaakin sitten elokuvien katselu saada vähäksi aikaa jäädä kun täytyy keskittyä seuraavat parisen kuukautta työharjoitteluun ja siihen liittyviin tehtäviin. Jännittää taas ihan mahdottomasti, nyt kun menen vielä sellaiseen paikkaan jossa perushoitoa on paljon ja täytyisi jo osata vaikka mitä. Vielä kun tuntuu, että mitä viime keväänä ja aiemmin on opiskeltu on ihan unohduksissa jo. Mutta pakko yrittää. Muuten loma on mennyt ihan kivasti. Veli oli jouluna ja vietettiin se perheen kesken. Oli oikeastaan kivan rauhallista ja olihan nuita lahjojakin taas kertynyt...  Joulun jälkeen käväsin isän kanssa hänen kotonaan sukulaisia katsomassa. Nuorin sukulainen oli alle 2kk ikäinen serkun poika. Samalla näin pitkästä aikaa paria serkkuani, mummoani sekä tätiäni joka oli New Yorkista asti tullut kylään. Taas nousi ajatuksiini haave päästä käymään hänen luonaan Isossa Omenassa. Ehkä se joskus toteutuu. Tosin yksin en kyllä sinne uskalla lähteä, ehkä saan veljen kaverikseni kun mies ei kyllä sinne lähde, ei varmasti :) Täytyisi vaan saada säästettyä joku satanen rahaa kun lennotkin maksaa ihan kivasti. Google Mapsin kautta kävin jo New Yorkin katuja vilkuilemassa, se on muuten aika kätevä sivusto.

Uudeksi Vuodeksi kylään saapui "tutumpia" sukulaisia, täti miehensä kanssa. Vuosi vaihtui heidän kanssaan oikein kivasti syöden ja juoden ;) Huomenna hekin sitten lähtevät takaisin ja talo hiljenee. Toisaalta sitä jo odottaa omaa rauhaa, toisaalta on aina niin haikea olo kun porukka häipyy, kuitenkin heidän kanssa on aika paljon hauskoja hetkiä :) Mutta näin se elämä etenee. Täksi vuodeksi en tehnyt mitään lupauksia, en minä niitä saa kuitenkaan pidettyä. Yritän antaa elämän mennä omalla painollaan ja katsoa mitä eteen tulee. Ehkä vihdoin tähän pitkään jatkuneeseen epävakauteen minun elämässä löytyy tasapaino ja asiat asettuvat kohdilleen, täytyy vain lakata murehtimasta tulevaa (joka on minulle helpommin sanottu kuin tehty). Mutta aika näyttää. Nyt olen kuitenkin kiitollinen tästä rentouttavasta lomasta ja vaikka mielellään sitä jatkaisinkin koska sinne harjoitteluun lähteminen edelleen jännittää niin koitan jatkaa elämääni kun muutakaan vaihtoehtoa ei ole. Tai olisi, mutta lovuttaminen ei ole hyvä vaihtoehto, koska sen jälkeen on helpompaa luovuttaa aina uudelleen ja uudelleen :)