Lupailin kyllä jo toissailtana, etten blogin pariin ehdi, mutta kun eilen tuli leivottua, ajattelin laittaa tännekin nämä mielestäni ihan hyvät reseptit. Netistä nämä ohjeet olen löytänyt, ensimmäisen muistaakseni Kotikokki.net:stä ja toinen oli jostain blogista jonka nimeä en valitettavasti muista...


Vaniljapullat

0,5l pullataikina

Täytteeksi:

150g margariinia tai voita

4,5dl tomusokeria

4,5rkl vaniljasokeria


Sulata rasva ja sekoita siihen tomu- ja vaniljasokerit. Itse laitoin tomusokeria vähän reilummin, mutta eipä olisi varmaan tarvinnut. Kauli taikina levyksi ja levitä täyte tasaisesti levylle. Rullaa ja leikkaa viipaleiksi ja laita viipaleet paperivuokiin pellille. Paista 200-225 asteessa 10-15 min. Levystä kannattaa tehdä suorakaiteen muotoinen ja rullata pitkältä sivulta niin pötköstä ei tule niin paksu (helpottaa leikkaamista kun pullista ei tule ohuita ja leveitä).

1246949020_img-d41d8cd98f00b204e9800998e



Suklaapikkuleivät

150g voita

2dl sokeria

1 muna

3 3/4dl vehnäjauhoja

1/2dl tummaa kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

2t vanilliinisokeria

50g maitosuklaata

100g tummaasuklaata


Rouhi suklaat. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan siivilän läpi. Lisää suklaarouhe ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Kumoa taikina muovikelmulle ja taputtele suorakaiteen muotoiseksi palaksi. Sulje kelmu ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi. Jaa taikina sitten kolmeen osaan ja pyörittele osat 35cm pitkiksi tangoiksi. Nosta tangot leivinpaperin päälle kahdelle pellille (tarvitsevat leviämisvaraa) ja painele tangot 3cm levyisiksi. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n.10min. Leikkaa tabgot kuumina vinoviipaleiksi, tulee n.10kpl/tanko.

Itselläni ei ollut nyt kuin tummaa suklaata, mutta hyvän makuisia tuli silti. Tosin maitosuklaa varmaan pehmentäisi hieman makua.

1246949713_img-d41d8cd98f00b204e9800998e