...tuli tehtyä autokaupat.... No suunnitteillahan se on ollut jo jonkin aikaa, mutta kovin tiiviisti ei ole silti edes tullut vaihtoautoja seurattua. Eilen aamulla kuitenkin ajattelin huvikseen vilkaista tarjontaa ja myyntiin olikin vuorokauden sisään tullut yksi aika kiinnostava yksilö parinsadan kilometrin päähän. Auto vaikutti ilmoituksen perusteella hyväkuntoiselta ja huolletulta sekä mikä parasta, pari tonnia normaalia edullisemmalta. Tietenkin edullisuus herättää aina epäilyksiä, mutta mies soitti kuitenkin myyjälle ja hän vakuutteli auton olevan ilmoituksen veroinen. Otin tietenkin selvää auton historiatiedoista ja mittarilukemista ja niissä ei oikeastaan mitään epäilyttävää ollut. Kun myyjä lupasi auton samaan rahaan katsastaakin jos tullaan illalla katsomaan, päätettiin lähteä. Tosin ensin oli tuossa naapurikunnassa käytävä hoitamassa miehen auton katsastus, joka onneksi jopa meni läpi.

Auton nähdessään kyllä oikeastaan ymmärsi alemman hinnan, se ei ollut täysi kymppi enää ulkonäöltään, mutta toisaalta ei siinä mitään niin isoa ollut että minua haittaisi. Pikaisella vilkaisulla niitä ei edes välttämättä huomaa ja jos tarkemmin tutkii, saa osan varmaan korjattua pienellä vaivalla siistimmäksi ja huomaamattomammaksi. Ja kuitenkin auto tulee meilläkin käyttöön eikä koristeeksi, eipähän niin harmita jos itse sattuu vähän kolhaisemaan:) Kytkin ja startti oli hiljattain uusattu, tai niin myyjä ainakin väitti, tosin kuitteja ei ollut... Vähän hitaasti ehkä lähti käyntiin, mutta voi tosin olla ihan tyypillistäkin. Vaikea sanoa kun en pitkään aikaan ole tuollaista autoa ajanut. Kytkin kyllä vaikutti hyvältä ja auto oli muutenkin aika paljon samanlainen kun toi edellinen vaikka onkin suurempaa kokoluokkaa ja farmari. Tosin ehkä vielä parempi ajaa, mutta ei silti tunnu ajaessa mahdottoman isolta. Huomattavasti pirteämpihän tuo on entiseen verrattuna ja ohituksissa ei välttämättä tarvi vaihtaa edes neloselle, toisin kuin entisessä jossa sai kaivella aina kolmosta kun lähti ohittaan:) Mutta tällä hetkellä vaikuttaa hintaansa nähden hyvältä, mutta tulevaisuus sitten näyttää loput... Musta tuo ei valitettavasti väriltään ollut, siitähän minä vähän haaveilin ja aiemmassa blogimerkinnässä yhtä sellaista harkitsin, mutta ei tuokaan väri mikään huono ole. Ilmastointikin löytyy ja takalasitkin oli valmiiksi tummennettu, ei niitäkään tarvi alkaa itsellä räpeltää. Ja vetokoukkukin on, sitä en tosipuheessa muistanut edes ajatella kun auton bongasin:) Nyt sitten pitäis saada toi entinen mielellään pikaisesti alta pois. Saa nähdä tuleeko sitä ikävä, jokunen kilometri on tullut viiden vuoden aikana sillä rullattua. Mutta minkäs voi kun käyttötarve on muuttunut ja sedani kävi liian pieneksi.

Aika pöhnä olo meinaa olla kun eilen tuli kuitenkin n.600km oltua autossa... Koulutehtäviinkin pitäis varmaan vihdoin ja viimein alkaa vähän panostaa kun ei ole vielä ehtinyt. Tälläkin viikolla tuli reissattua ihan kiitettävästi. Mutta tänään ja huomenna pitää koittaa jotain saada siltä osin aikaan, portfoliota kai pitäsi ensimmäisenä alkaa vääntämään. Tosin sen tekoon on aikaa koko syksy, mutta aloittaa se kannattaisi heti niin ei asiat ehdi unohtua. Mustiinpanojakin kannattaisi varmaan lukea ja kirjoittaa ehkä koneella puhtaaksi, on sen verran huonoksi mennyt käsiala (joka ei koskaan ole mikään hyvä edes ollut), että ei meinaa kohta saada selvää mitä on itse kirjoittanut:) Sitä se teettää tämä tietokoneen käyttö... Siivotakin kyllä pitäs, veli tulee huomenna taas viikoksi kylään ja ensviikon loppupuolella tulee muitakin sukulaisia muutamaksi päivää. Veljeni on tunnetusti aika kiinnostunut autoista ja tietääkin niistä paljon niin yllättäen hänen suunnitelmat tänne tulon ajankohdasta selkiytyivät aika pian kun hän kuuli että pikkusisko osti auton:) Keskiviikkona hällä ei ollut vielä mitään tietoa koska tulee, mutta eilen oli ja aika tarkkakin suunnitelma:) No, ihan hyvä että pääsee auton tarkastamaan pikimmiten niin tietää mitä mahdollisesti on edessä...