Käytiin äidin ja tädin kanssa vauhtimutka 600km:n päässä serkun rippijuhlissa. Lauantai aamuna lähdettiin ja eilen illalla tultiin jo takasin, perillä ehdittiin olla semmonen 24h. Olihan aika väsyttävä reissu, mutta ihan mukava silti. Säätkin suosi, matkoilla ei ollut mahdottoman kuuma, mutta perillä oli sopivan lämmintä ja aurinkoista. Jyväskylän rallikaan ei onneksi matkantekoon juurikaan vaikuttanut, palatessa oli toki vastaantulevaa liikennettä aika paljon alkumatkasta, mutta parinsadan kilometrin jälkeen sekin alkoi hiipua.

Komeita puutarhavadelmia kasvoi tätini luona. Ne olivat vähän päässeet villiintymään ja parimetrisiä pensaita oli jo useamman metrin rivistö. Vadelmia oli mahdottomasti, ja vieläpä suuria, tai ainakin ne tuntuivat suurilta kun on tottunut vain villivadelmiin.

1249284017_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249284213_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Myös viinimarjat olivat jo kypsyneet, meillä ne ovat vielä ihan vihreitä. Eikä meillä kyllä koskaan ole viinimarjatkaan noin isoja.

1249284354_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miehet olivat meidän naisten poissa ollessa pitäneet kotosalla omat juhlat... Mieheni myönsi, että sunnuntai aamuna piha oli näyttänyt festarialueelta... Onneksi ei oltu näkemässä, toivottavasti ei kovin moni ohikulkijakaan.

Tänään sain työkkäristä kirjeen, minut oli hyväkystty ainakin pääsykokeeseen asti. Ensi viikolla menee yksi päivä siihen. On kyllä vieläkin niin ristiriitaiset tunteet siitä opiskelusta, tai oikeastaan ammatista mihin opiskelu valmistaa. Toisaalta haluaisin koulutukseen, mutta en ehkä siihen ammattiin kuitenkaan. Mutta jos haastattelijat on taitavia, karsivat ne minut pois jos näkevät epävarmuuteni...

Muuten pari viikkoa on mennyt kesävieraiden kanssa touhuillessa, oikeastaan paljon mitään järkevää en ole saanut aikaan. Porukassa on tyhjennetty tuota pihassa olevaa vanhaa rakennusta ja monen vuoden urakka alkaa pikkuhiljaa olla ohi, en kyllä olisi sen uskonut tapahtuvan. Poltettavaa on vielä paljon, mutta kaatopaikka tavarat on jo viety. Tosin muissa piharakennuksissa on vielä niihin kuulumatonta tavaraa, mutta uskoisin sen asian hoituvan vielä tälle kesälle. Seuraavaksi alkaakin sitten mökin tyhjennys, sen remonttivuoro on mahdollisesti ensi kesänä... Vanhaan rakennukseen odottelen vieläkin vanhaan pirtinpöydän jalkaan pöytälevyä ja penkkejä. Olen tilannut ne jo kuukausi sitten, valmista olisi pitänyt olla jo toissa viikolla, vaan eipä ole veilä soittoa tullut, että saisi hakemaan tulla, lienevätkö viime viikolla vasta alottaneet kun kyselivät lisätietoja... Ottaa kyllä päähän kun luvataan, muttei sitten toteutetakaan siihen mennessä kun on luvattu. Ja ei kai niiden tekemiseen luulisi kovin montaa viikkoa menevän?