Innostuin tänään tuttavani kautta opettamaan tälle nuoremmalle koiralle käskystä haukkumista, se kun olisi jossain tulevaisuudessa mahdollisesti tapahtuvaa poropaimennustestiä silmälläpitäen hyvä osata.

Ensimmäinen harjoitus meni aivan loistavasti. Poika osasi noin viiden minuutin harjoittelun jälkeen antaa jo komean haukahduksen hauku-käskystä (tai jostain syystä, en tiedä oivalsiko vielä käskysanaa). Sitten seuraavalla harjoituksella piti vähän mietiskellä ja tuijotella, mutta muutama kunnon haukahdus saatiin. Kolmannella kerralla kokeiltiin häkissä, jossa taas hetken ihmettelyn jälkeen tuli pari onnistunutta suoritusta. Sitten taas sisällä kokeilu ja mietittiin ja katseltiin silmiin. Mutta pari haukahdusta saatiin. Lopuksi portailla, jossa näki jo, että poika on aivan pihalla...

Mitä tästä opimme? Olin ilmeisesti taas liian innokas, epäselvä viestittämään ja ynnä muuta... Tai sitten se johtuu koirastani;) No ei nyt sentään, eihän asioita päivässä opita, eikä todennäköisesti kahdessakaan mutta harmittaa aina hyvän alun jälkeen kun mennään huonompaa kohti.