Viikko enää vapaalla ja sitten kouluun... No, oikeastaan odotan innolla, mutta toisaalta vähän jännittää minkälaisia opiskelutovereita tulee olemaan, saadaanko hyvä yhteishenki aikaan. Ikähaitari tulee varmaan ainakin olemaan melko iso. Mutta jospas sitä sopeutuisi, olenhan minä yleensäkin.

Viikonloppu oli taas helteinen, ehkäpä ne olivat kesän viimeiset lämpimät ilmat. Helteestä huolimatta innostuin kuitenkin leipomaan, hyödynsin piharakennuksen pirtin uunia niin ei tarvinnut tätä taloa kuumuttaa eikä sähköä kuluttaa (valitettavasti tässä talossa ei ole puulämmitteistä uunia, mutta joskus toivottavasti tulee olemaan). Ihan hyvin sain onnistumaan hiivaleivän, pullapitkon ja puolukkaleivän, vaikka juurikaan kokemusta ei ole puu-uunissa paistamisesta. Lämpömittari tosin helpotti hommaa huomattavasti. Puolukkaleivän ohjeen kopsasin tuttavaltani täältä, tosin sovelsin hiukan... Minulla ei ollut karkeita ruisjauhoja joten laitoin puolet sihtiruisjauhoa ja puolet ruisrouhetta. Rusinoitakaan ei ollut, enkä kyllä niistä niin hirveästi leivässä välitäkään. Eikä ollut anista tai fenkoliakaan, niitä harvemmin tarvii mihinkään... Mutta ihan hyvää tuli silti. Ehkä hieman makeaa makuuni, mutta sepä taitaa olla tarkoituskin tuollaisessa leivässä. Laitoinkin kyllä reilu puoli desiä siirappia ja puolukkasurvokseni oli tosi makeaa hilloa:)

Tällä viikolla pitäisi varmaan kunnostautua ja poimia viinimarjoja ja mehustaa. Mustat alkavat olla pian parhaimmillaan, punaiset saavat vielä kypsyä. Puolukoitakin pitäisi oikeastaan poimia ja tehdä hyytelöä kun eivät ole vielä niin kypsiä. Mutta katsotaan kuinka tässä innostuu. Veljeni toi tullessaan Housen 2.tuotantokauden boksin ja yhden elokuvan jotka vähän himottais katsoa... Ja jonain päivänä pitäsi naapurikunnassa käydä autokin katsastamassa, enää pari viikkoa parasta ennen-päiväykseen.

Autokuumekin olis aika pahana, löysin nettiautosta tällaisen. Välillä jo haaveilin uudempikorisesta avensiksesta, mutta niillä on vielä hintaa ja uudemmissa autoissa tahtoo olla aina enemmän niitä pikkuvikoja, kuitenkin luotettavuus on minulla aika korkealla autovalinnassa. Aika paljonhan tuo on ajettu, mutta tuo tämän hetkinen oli ostettaessa aika lailla saman verran rullattu, nyt viiden vuoden jälkeen mittarissa on pian 440tkm ja vielä kulkee hyvin. Eihän sitä kuntonsa puolesta oikeastaan tarviskaan vaihtaa, mutta kun tarvittais toinen farmari. Miehen auto on pakuksi rekisteröity niin siitä puuttuu takapenkit (ja se on aina täynnä työkaluja..). Ja farmarissa pitäs olla vielä kohtuullinen konttitila, että sinne voi ajatella laittavansa ainakin kaksi koiraa pidemmänkin matkan ajaksi. Hinnaltaan tuo auto olis ihan sopiva, mutta ehkä vähän epäilyttää kun näyttää kunnoltaan siistiltä ja on kuitenkin aika edullinen. Ainakin keulassa näyttäis olevan välijäähdytin, mitä lie muuta muokattu... Veljeni kyllä sanoi ettei se muuten huono juttu ole, mutta kaikki katsastusmiehet ei tykkää... No, tiedä sitten. Pitäis päästä katsomaan mutta joku kilometri on matkaa. Ja eikä sillä auton vaihdolla ehkä niin mahdoton hätä vielä ole, mutta enää en ala vaihtamaan autoa niin, että entinen on jo myyty ennen kuin seuraava on katsottu valmiiksi:) Vaikka eipä sillä konstilla mitään mahdottoman huonoja yksilöitä ole ennenkään sattunut.