Innostuin kokeilemaan Yhteishyvän ruokamaailma-lehtisen brownies-reseptiä ja sanoisin, että kannatti :) Tosin itsellä on tullut syötyä niitä jo vähän liikaakin...

Brownies (n.12kpl)

100g taloussuklaata

1 1/2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

1tl vaniljasokeria

100g margariinia

1dl sokeria

2 kananmunaa

1/2dl maitoa

1pss (70g) saksanpähkinöitä

Sulata suklaa vesihauteessa. Vaahdota pehmeä margariini ja sokerit. Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää vähän jäähtynyt suklaa seokseen ja lopuksi vuorotellen jauhot, pähkinät ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele ja jauhota n.20x25cm vuoka (tai laita leivinpaperi) ja levitä siihen taikina. Paista 175-asteessa uunissa n.25-30min. Kumoa, jäähdytä ja leikkaa paloiksi.


Itse käytin margariinin sijasta normaalisuolaista voita, joten jätin suolan pois ja paistoin uunissa 25min, jolloin kakku jäi sisältä (varsinkin keskikohdalta) aika meheväksi. Mutta se ei haitannut ollenkaan. Tosin minulla oli käytössä keraaminen vuoka, teflon-vuoassa voi tulla samassa ajassa kypsempikin.

Anatomian tenttiin pitäisi lukea, mutta istun näköjään taas koneella... Sitä keksii kummasti aina puuhaa kun on koulutehtäviä tai tenttiin lukeminen. Pitää koittaa sitten taas illalla viimetingassa päntätä, tosin tänä iltana voi väsy tulla jo aikaisin, jäi taas viime yönä unet aika lyhyeksi. Pyörittelin päässäni sellaisia suunnitelmia ja harkitsin asiaa jota kyllä olin seuraavan kerran päättänyt miettiä vasta aikaisintaan vuoden tai parin päästä. Saa nyt sitten nähdä, viekö järki vai tunteet voiton... :) Vielä on järki vienyt voiton, mutta kovasti sitä koitetaan selättää...